Årets julklapp

Nu närmar sig för många den bästa årstiden, nämligen julafton. Och varje år kommer stressen över julklappar, men även spänningen i vad som kommer att bli årets julklapp och med det ramar in året. 

2527786-julklapp-2Att få presenttips på vad man sak handla, både när det kommer till gå-bort-middagar, födelsedagar till julklappar är något som otroligt många uppskattar. Av den anledningen kan det vara kul att hålla koll på vad som blir årets julklapp, men även se tidigare år för att då kunna få lite inspiration. Vad HUI gör för att ta fram en produkt är att de utgår från olika kriterier: det ska vara något som väckt uppmärksamhet under året, ha ett högt försäljningsvärde och sist men inte minst representera den tid som vi lever i nu.

Livsnjutartrenden eller hälsotrenden

Ser man till oddsen om vad som kan tänkas bli årets julklapp så kan det komma att bli en donation till något välgörenhet. Något so verkligen kan rama in 2015 och något som människor kan tänkas ställa sig bakom.

”Istället för att traditionsenligt fokusera på hårda julklappar visar oddsen att 2015 kan bli året då donationen till goda ändamål konkurrerar ut prylarna som ”Årets julklapp” (läs mer)

Läser man Dagens Industri lutar det mer åt två olika trender: antingen att det blir något åt livsnjutartrenden eller inom segmentet träning och hälsa. Om man då ser att det föregående år blev träningsarmbandet som vann så bör man kanske satsa på att det blir något åt livsnjutarhållet. Eller, kanske hålla tummarna på att en donation går upp och vinner. Det vore stor julstämning om inte annat.