Så blir du kvitt fotsvamp

Fotsvamp är något som många drabbas av. Det är inte angenämt att ha fotsvamp men det finns bra sätt att både bli av med den och hålla den borta. Att regelbundet ta hand om dina fötter är en viktig del i att inte drabbas av fotsvamp.

Att råka ut för fotsvamp är inte farligt men för den skull är det inte trevligt. Fotsvamp sätter sig väldigt ofta mellan tårna och det uppstår inte sällan blåsor och sprickor som kliar. Du kan även få fotsvamp under och på sidan av foten. Det finns några bra saker du kan göra för att bli kvitt fotsvampen, en fotsvamp behandling är bra att göra om du har fått fotsvamp. Direkt när du upptäcker att du fått fotsvamp ska du försöka behandla den. Att göra ett fotbad och rengöra fötterna ordentligt är en bra början. Det finns bra produkter som du kan använda i ditt fotbad för att motverka fotsvampen. Sedan finns det receptfria läkemedel på apoteket att köpa.

“Svamp trivs precis som vårtor i varma och fuktiga miljöer.” Läs mer här om hur du kan få välmående fötter.

Förhindra fotsvamp

För att inte riskera att få tillbaka fotsvampen är det en bra idé att tvätta strumporna i ett svampdödande tvättmedel. Då vet du säkert att de livskraftiga svampsporerna är borta. För att förebygga att få fotsvamp är det bra om dina fötter får tillräckligt med luft. Att undvika trånga och täta skor är att föredra. Att hålla fötterna borta från fuktiga miljöer är också viktigt för att inte få tillbaka fotsvampen. Ett tips för att få fina fötter är att regelbundet ta hand om dem.