Låt dig inspireras av Disney!

Vissa dagar är det svårt att få till den rätt looken och då kan det vara bra att låta sig inspireras av sin favoritkändis eller varför inte en karaktär i en Disneyfilm? Sminka dig i isiga blå toner som Elsa i Frost eller varför inte måla röda läppar och svart eyeliner för att efterlikna Snövit.  

Den hetaste inom film just nu är att tolka klassiska sagor och göra moderna versioner av dem och i främsta ledet hittar vi flera versioner av sagan om Snövit och ett annat exempel är den nya filmen Maleficent som är en berättelse om en karaktär hämtad ur Törnrosa. Gemensamt för dessa filmer är att den kvinnliga huvudkaraktärens styrka är i fokus snarare än vad de är i de klassiska Disneyberättelserna där sagan baseras på att den hjälplösa prinsessan räddas av sin prins. Dock ska nämnas att filmen Frost, vilken är den senaste i raden av Disneys kreationer, är den första filmen med budskapet att en prinsessa inte behöver en prins för att räddas. Dessa filmer är inte bara bra underhållning utan dess karaktärer är även superbra att hämta inspiration till sin make up ifrån. Ett enkelt tips är att hyra film på film2home och sedan välja ut den karaktär man gillar mest och sedan göra en snygg tolkning av deras make up.

Tips:

  1. Välj en ut en ond eller god karaktär – om du väljer en ond karaktär lägg märke till att sminkningen ofta är hårdare och mer färgstark än vad en god karaktär skulle ha. Ett bra exempel där detta är väldigt tydligt är Angelina Jolies roll i Maleficent, vilket är en ond karaktär, vars smink därför går i kolsvart och klarrött.
  2. Använd inte för mycket make up – ett typiskt misstag när man försöker efterlikna en karaktär i en film är att man använder på tok för mycket smink. Kom ihåg att det handlar om inspiration, inte att se ut som en kopia!
  3. Försök göra stilen egen – en vanlig överdrift som många gör är att de även försöker kopiera kläderna från filmen de valt att inspireras av. Detta är fullt möjligt när man exempelvis vill efterlikna Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffany’s men när man väljer en Disneykaraktär blir klädseln ofta det som förstör hela looken. Fokusera istället på att använda samma färgskala som din karaktär och kopiera inte kläderna rakt av.