Spådam mest populär på modeveckan

I Sverige har det länge hetat att man tror på någonting, men inte religion. Nu har tiderna förändrats, och det trendiga är nu att tro på det paranormala – och inrednings- och modebranschen frossar i det övernaturliga.

Så hur märker vi av den paranormala trenden? Som exempel kan man lyfta hur det på modeveckan 764002-model-on-a-catwalki Stockholm fanns en spådam på plats, en kvinna vid namn Vivian Eklöf Johansson, som var en av de mest populära ”attraktionerna”. Kölistan för att besöka spådamen var konstant full och besökarna pratade inte om mode – trots att det var därför man var där – utan de diskuterade om ”kraftgivande färger”, karriärmöjligheter och kärlek. Allt det som de pratade om med spådamen, eller den mediala rådgivaren som hon själv väljer att kalla sig. Det här är ju verkligen en intressant och roligt trend så oavsett om du tror på möjligheten att spå framtiden eller inte så är det verkligen någonting att uppleva. Om du ska anordna kanske en sierska kan vara ett kul alternativ? Dina festbesökare kommer att älska hennes närvaro. Läs mer om hur du kan bli spådd eller ta hjälp av en sierska här: http://www.sierska.se/sv/spadom/.

Nej tack religion, ja tack till spådamen

Och kanske är det bristen på tro i Sverige som gör att vi istället söker oss till spådamer? Eftersom de innebär en möjlighet att ändå få veta någonting. Det är ju också därför religion är så viktigt för människor världen över. När livet inte fungerar helt ut eller om man förlorar någon man älskar, då är det skönt att luta sig tillbaka mot att allting har en större mening och att den man förlorat nu är i himlen och när ens eget liv är slut ses man igen. Svenskarna har haft det så bra att de valt bort tron, men skiljer sig verkligen en tro på spådom verkligen från tro på religion? Även Aftonbladet har undersökt detta och i en artikel testade de att kontakta olika sierskor – varpå en spådam gav mannen som ringde en obehagligt exakt beskrivning av hans moster.

Nedan ett klipp från Nyhetsmorgon då Jessica Almenäs besöker ett medium: