Snart dags för Stockholms modevecka 2017

Det är dags för en ny årstid i landet vilket betyder att det även är tid att fylla garderoben med höstmode. Nu inför modeveckan som sätter igång nästa vecka trendspanar vi höstmodet. Vad sägs om sammet, röda knästövlar och silvriga assessorer? Fullträff tycker vi.

modeI ett tidigare inlägg skrev vi om hur det ett år var så attraktivt att ha en spådam på plats under Stockholm modevecka. I år kommer det inte finnas en spådam att besöka, men det återstår att se vad veckans stora happening blir i år. Den 30 augusti sätter modeveckan igång och Stockholm kommer fyllas med människor från modevärlden.

Under modeveckan kommer vi kunna säkerställa vilka de hetaste trenderna kommer att vara i höst. Men Metro Mode har tänkt steget före och redan slagit fast vilka trender som är värda att satsa på i höst.

Trenderna hösten 2017

Så vilka plagg, material, mönster och modeller ska man satsa på om man vill vara modemedveten i höst? Här kommer svaren enligt Metro Mode.

  • Sammet. Välj vilket plagg du vill, men välj sammetstyg så är du helt hemma. Du skapar enkelt en exklusiv stil med sammet samtidigt som det är otroligt bekvämt att bära.
  • Orange. Den lite mörkare nyansen av orange är hösten säkraste färg att bära. Färgen finns i både mocka, skinn och läder och i små assessorer. Välj helt själv vad som passar just dagens outfit.
  • Silver. Detaljer, assessorer och plagg i färgen silver erövrar guldet och rosefärgen som tidigare varit populärt. Vad sägs om en skinnjacka i metallic eller en väska i skimrande skinn?
  • Mönster. Jackor, byxor och klänningar. Allt kan vara mönstrat. Satsar du på en kostym i färgat mönster är du helt klart med på modehimlen. Vilket typ av mönster är helt upp till dig och din egen smak.
  • Stövlar. Vad hör inte bättre till hösten än ett par stilsäkra stövlar? Låt de vara lite extra höga, helst över knäna, och satsa helt så en utstickande färg. Satsa på ett par stövlar med klack för att kunna gå runt med varma tår även när du vill vara extra uppklädd.