Hur förvarar du dina smycken?

Hur ska man egentligen förvara sina smycken? Tyvärr är det en allt för vanlig syn att smycken ligger huller om buller med smink, eller hängs upp på något krokarrangemang. Bäst för att hålla sina smycken fina länge är genom att förvara dem i särskilda smyckesväskor eller smyckesrullar. Då är det också lättare för dig att hålla reda på dina dyrbarheter och fina smycken, och också enklare att ta med dig dem om du ska resa och därmed undvika att dina smycken stjäls vid inbrott.

Letar du efter en väska att förvara dina dyrgripar och smycken i? Då tycker vi att du ska spana in Edblads sortiment på stilrena och eleganta väskor här: https://www.edblad.com/se/details/jewellery-cases.html. Det som är så bra med smyckesväskor är att man samlar sina smycken på ett och samma ställe, och dessutom förlänger man deras ”livslängd” genom att inte utsätta dem för för mycket yttre påfrestning. Det är också ett sätt att göra det enklare för en själv att bevara smycken på säkra ställen om man exempelvis reser bort.

Bevara smycken i fina väskor

Det blir lätt så att halsband, ringar och armband ligger och dräller okontrollerat i sminkväskan eller i badrumsskåpet. Tyvärr är det inte särskilt bra för att smyckena ska behålla sin fina lyster. Det är bättre att bevara dem ordentligt i särskilda väskor som man dessutom kan stapla på varandra, så vet du var du har dina smycken och du vet att de förvaras på ett sätt som är bra för dina smycken. Detta kan du förvara i dina smyckesväskor:

  • Ringar
  • Halsband
  • Armband
  • Länkar
  • Broscher

Ett annat argument för att bevara smycken på ett praktiskt sätt är att det då är enklare för dig att säkerställa att du kan ta med dig dina smycken om du reser, eller låsa in dem i förvaring. Det finns många exempel på när inbrott har lett till smyckesstöld som du kan läsa om i SVT, SN och Smålänningen. Du ska alltid ha i åtanke när du reser att säkerställa att dina smycken är i bra förvar, eftersom guld och silver är vanligt för inbrottstjuvar att leta upp vid inbrott.