Smartare förvaring hemma

Hur har du tänkt kring förvaring hemma? Här kommer några tips för att gör förvaringen till en del av inredningen hemma – lite glamourösare helt enkelt!

De flesta har någon form av smyckesförvaring hemma, men har du tänkt på dina övriga förvaringslösningar? Det finns en massa sätt att slippa de klassiska förvaringslösningarna i form av hyllor, lådor och skåp – allt du behöver göra är att tänka outside the box så att säga. Här är några inspirationstips för varje rum i hemmet:

  • Hallen – förvara skorna i öppna lådor för att visa upp den, välj en vanlig hylla och fyll upp en hel vägg med den så blir de genast en snygg inredningsdetalj.
  • Köket – öppna hyllplan ger dig en chans att visa upp dina köksredskap, plus är förstås m du även har fint porslin. Se till att använda taket! Varför inte sätta upp krokar och låta en hylla hänga från taket exempelvis? Sedan kan du äen använda fina burkar till dina torrvaror och även låta dessa stå framme i stället för att gömma dem i dina skåp.
  • Badrummet – skaffa tvättställ till handfatet och sätt i insatser för att enklare hålla ordning på dina prylar i lådorna. Sätt upp fina hyllplan på badrummsväggarna för att maximera ytan, öppna hyllor där dina toalettsaker är ordnade i burkar och lådor gör det enklare att hitta vad du letar efter än när de är undangömda i ett stökigt badrumsskåp.
  • Sovrummet – ta bort den klassiska stolen där alla använda kläder läggs på hög och skaffa i stället en klädställning med galgar att snabbt och enkelt hänga upp dina plagg på. Eller varför inte satsa på att märka upp garderobens hyllplan för att snabbt veta vart var plagg ska vikas in?
  • Vardagsrummet – utnyttja ”döda ytor” som till exempel under tv:n, ovanför soffan och under soffbordet. Inred med lådor och hyllor där du kan förvara askar och annat du inte vill ha liggande skräpandes synligt.

Fler tips om förvaring

Ett snabbt tips till dig som vill ha mer inspiration och idéer om förvaring är att spana in Elle Decorations tipslista som de skrivit. Där tipsar man även om förvaringslösningar till arbetsrummet och lösningar som kan användas i hemmets alla rum.