Stilrena och tidlösa smycken

Smycken går aldrig ur tiden och oavsett om det är ett diskret armband eller en gnistrande ring genererar det känsla i en stil. Ett enda föremål ger uttryck till så mycket och det kan bli ett sätt att visa andra vem du är.

Vad ska du tänka på när du köper nya juveler till smyckeskrinet? I den här artikeln ger vi dig tips på hur du boostar din stil med rätt smycken.

Tidlös, men uttrycksfull design

Smycken spelar också en viktig roll i modesammanhang och trenderna växlar mellan säsonger. Även om det är kul att klä upp en stil med trendiga accessoarer bör du ändå fokusera på att skapa en tidlös bas av smycken. Satsa på handgjorda armband, halsband eller örhängen som känns unika och personliga utan att bli ”för mycket”. En svensk smyckesdesigner som representerar den här typen av tidlös design är Efva Attling som aldrig gör någon besviken med hennes unika kollektioner. I en intervju med Damernas värld beskriver Attling även vikten av uttrycka sig med smycken:

– mina smycken används för att markera viktiga saker, och för att kommunicera vem man är och vad man tror på.

Även om årets modetrender handlat mycket om voluminösa plagg är tipset är att våga bära uttrycksfulla smycken som inte göms bakom stora kläder. Tvärtom kan denna typ av prydnad med fördel istället bära upp den övriga stilen. Satsa gärna på en bas av silversmycken i sköna former och lek dig fram när du stylar looken. När du tar en titt på Attlings skapelser förstår du ganska snabbt vad detta innebär i praktiken. En perfekt mix av en tidlös och mer uttrycksfull design, precis på samma sätt som när begreppet tidlös används inom inredning. Sammanfattningsvis handlar det om kvalitet och fina former.