Så sminkar du fram läckraste ögonlooken

Det är lätt att glömma bort vilken rejäl energikick en riktigt snyggt lagd makeup faktiskt kan ge. Låt inte ditt yttre och dina skönhetsrutiner förfalla på grund av Coronapandemin. Så här enkelt skapar du en läcker look som får dina ögon att glöda med dramatisk intensitet.

Bara för att du inte har ett videomöte inplanerat finns ingen orsak att inte ta hand om din look. Här får du tre konkreta sminktips som garanterat lyfter vilken jobba-hemifrån-dag som helst till nya höjder.

Kattögon

sminkÄven den gråaste novemberdag kan livas upp med en rejäl dos eyeliner, kajal och mascara. Våga dra ut eyelinerspetsen rejält för att få till den där katteffekten. Lägg också på flera lager mascara för att fullända looken och öppna upp ögat. Är dina ögonfransar i dåligt skick? Läs gärna på https://skonhetsparadiset.se/basta-ogonfransserum/ för att få tips på bästa ögonfransserumet för att råda bot på problemet.

Kontraster

Använd en färg på ögonskuggan som kontrasterar mot din egen ögonfärg när du vill skapa en riktig wow-effekt. Var noga med att lägga en neutral beige eller vit bas på ögonlocket innan du applicerar den tänkta färgen, då får du ännu mer intensitet. Visste du förresten att det här med att unna dig själv en stund med sminket på morgonen inte bara gör dig snyggare? Det ger dig även en ökad känsla av välbefinnande och kontroll.

Klarsynt

Kanske tillhör du dem som faktiskt trivs väldigt väl med mindre smink? Då finns givetvis ingen anledning att ösa på bara för sakens skull. Att istället satsa på en jämn och fin bas med en bra foundation gör att dina ögon får komma till sin rätt på ett lite mjukare sätt. En stark rekommendation är dock att inte glömma bort ögonbrynen. Fyll i och borsta dem på plats för en enhetlig inramning av ögat.

Lycka till med skönhetsvården (och videomötena) i höst!