Pooler är glamourösa

Man är inte glamourös på riktigt förrän man äger en eller flera pooler. Helst ska man bo i ett slott eller på en herrgård, men en stor villa går ju också bra, framför allt om den ligger på en egen ö i skärgården. Vill man vara snäppet lyxigare kan man göra som Mick Jagger och köpa en egen ö i Karibien, och låta uppföra en villa eller ett slott med en eller flera pooler runt omkring.

Grejen med att ha en pool är nämligen inte bara att man kan bada i den. Glamouren kommer dels av att andra badar i den, dels av att poolen blir en mittpunkt, t.ex. när man har poolparty eller bara en vanlig grillfest. Hur många gånger har man inte sett en film där någon glider runt i pyjamas, morgonrock och tofflor i ett slott med en pool utanför.

Även om man bor betydligt mera blygsamt än en bondskurk, i en villa i Götene istället för på en privat ö någonstans i Stilla Havet, kan en pool bli en samlingspunkt som heter duga. Om man har en suterrängtomt, som lämpar sig dåligt för sociala sammankomster, kan en lösning vara att bygga en pool som står direkt på marken, och sedan bygga ett trädäck runt poolen. Då får man en naturlig och glamourös samlingspunkt runt poolen.